Tüm Bloglar
Darbesiz Matkap Nedir ? Ne İşe Yarar ?
DARBESİZ MATKAP NEDİR, NE İŞE YARAR. Ahşap, beton, demir, maden, mermer ve çelik gibi sert yüzeyler üzerinde delik oluşturmak için kullanılan el aletlerine matkap adı verilmektedir. Kullanım alanları ve amaçlarına bağlı olmak üzere çok sayıda matkap çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler arasında en sık tercih edilenler arasında ise darbesiz matkap modelleri yer almaktadır.
Avuç Taşlama Nedir? Ne için Kullanılır?
Avuç taşlama makinesi özellikle metal ürünleri kesmeye, zımparalamaya ve hatta cilalamaya yarayan çok yönlü bir elektrikli el aletidir. Bu elektrikli el aleti bir motordan ve değiştirilebilen disklerden oluşur. Rahatça değiştirilebilen farklı diskler sayesinde bu makineyi birçok farklı iş için kullanabilirsiniz. Avuç taşlamalar genellikle taş, seramik, metal kesme işlemlerinde, pas giderme, boya kaldırma, metal temizleme&parlatma, ahşap zımparalama, oyma ahşap ve bıçak bileme işlemlerinde kullanılıyorlar. Bu makineyi, boruculuk ve demircilik, tamir ve bir çok alanlarda geniş olarak kullanabilirsiniz.
Darbeli Matkap Nedir ? Ne İçin Kullanılır ?
Darbeli matkap beton ya da tuğla gibi sert yüzeyli yerleri delmeye yarayan bir alettir. Darbeli Matkap Nedir, Ne İşe Yarar? Darbeli matkap ile delinecek olan yere delme sırasında ileri geri hareketler yapmak gerekir. Bu sayede delme işlemi hızlanır ve daha kolay bir şekilde sert yüzeyler delinir. Darbeli matkap ile beton, metal ya da tuğla gibi sert yüzeyler delinir. Dayanıklı malzemelerden yapılan ve sert olan bu yüzeylerin darbeli matkap ile kolay bir şekilde delinmesi mümkündür. Bu nedenle sert yüzeyleri darbeli matkap ile delmek ve delerken de darbeli matkabı ileri geri hareket ettirmek gerekir. Darbeli Matkap Nerelerde Kullanılır? Darbeli matkap diğer matkaplara göre daha sert yüzeylerde kullanılan bir matkaptır. Daha çok darbeli matkap beton, tuğla ya da metal yüzeylerin delinmesi için kullanılır. Bu yüzeyleri delerken mutlaka ileri geri matkabı hareket ettirmek ve bu şekilde delme işlemi gerçekleştirmek gerekir. Bu sayede yüzeyleri daha hızlı delmek mümkün olur.